Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Gröna superbilar framtid för Panasonic

Publicerad: 4 november 2010, 07:08

Det är inte i hemelektronik pengarna ligger utan i grön teknologi. Det anser en av världens största tillverkare av teknikprylar som nu investerar i elbilsföretaget Tesla.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Det japanska företaget Panasonic är kanske mest kända för sina elektronikprylar för hemmabruk. Men det är inte där som företaget har fokus idag. Det är inom förnyelsebar energi och energibesparing som bolaget ska tjäna sina pengar.

Ytterligare ett steg i denna gröna riktning uppenbarade sig på onsdagen då det japanska bolaget tillkännagav en investering på 30 miljoner dollar i Testa Motors, vilka utvecklar och säljer elbilar.

Nyligen ökade Panasonic ägandet i den japanska rivalen Sanyo för att komma åt dess gröna teknologi. Sanyo ligger långt framme gällande miljövänliga uppladdningsbara batterier, vilket är hett eftertraktat av bilindustrin. Ökat samarbetet mellan batteritillverkare och bilindustrin är en tydlig trend.

– Investeringen [i Tesla] bygger på ett mångårigt samarbete mellan de båda företagen för att accelerera marknadstillväxten för elbilar², sa Panasonic i ett pressmeddelande.

Johan Nylander

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.