Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Här är företaget som storsatsar på ellastbilar

Publicerad: 9 september 2010, 08:52

Pepsicos dotterbolag Frito-Lay meddelade igår att de kommer att köpa 176 helelektriska lastbilar innan nästa års slut.


Ämnen i artikeln:

MotorElbilar

Frito-Lay har den sjunde största privatägda fordonsflottan i USA. Nu har företaget som mål att den ska bli landets mest bränsleeffektiva, skriver CNET News.

Den här månaden har Frito-Lay använt fem helelektriska lastbilar på sina New York-rutter, och innan året är slut kommer företaget att köpa in 21 fordon som ska användas i Columbus, Ohio och Fort Worth. Men företaget har större planer än så – innan slutet av 2011 kommer man att utöka sin amerikanska fordonsflotta med ytterligare 155 helelektriska lastbilar.

Lastbilarna tillverkas av Smith Electric Vehicles och kan åka upp till 16 mil på en laddning. Liksom alla andra elektriska fordon är de i praktiskt taget ljudlösa.

Att Frito-Lay satsade på elbilar i New York beror till stor del på att företaget fick stöd från New York State Energy Research and Development Authority. Och att ett så stort företag nu väljer att fortsätta satsningen kan ses som en framgång för New Yorks borgmästare Michael Bloomberg, som har infört ett program som ska stimulera företag och invånare att använda elbilar för att minska stadens luftföroreningar och bränsleförbrukning.

Frito-Lay uppskattar att företaget, när alla ellastbilar kommit i drift, kommer att spara 1.900.000 liter bränsle om året.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

MotorElbilar

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.