Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Hon ska se över EU-förbudet av nya bensin- och dieselbilar

Publicerad: 10 februari 2020, 09:13

Till vardags forskar Anna Elofsson om klimatpolitiska styrmedel på Chalmers. Nu ska hon svara på frågan om det går att förbjuda nya bensin- och dieselbilar.

Foto: Chalmers/Thomas B. från Pixabay

Ett förbud mot all nyförsäljning av bensin- och dieseldrivna bilar, inte bara i Sverige utan i hela EU. Det ska en nyligen tillsatt utredning fundera på, och den har bara ett år på sig. Svårt och spännande, enligt Anna Elofsson, utredningens nytillsatta huvudsekreterare.


Nu börjar arbetet med punkt 13 i januaripartiernas åtgärdslista på allvar. Den handlar om ett förbud mot försäljning av nya bensin- och dieseldrivna bilar och formerna för hur fossila drivmedel

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.