Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Mobilitet

Komponentbrist stoppar Toshibas bränslecell

Publicerad: 23 Mars 2009, 07:19

Innan mars var slut skulle den vara här, Toshibas prylladdande bränslecell DMFC. Nu sätter komponentbrist p för planerna.


Ämnen i artikeln:

Bränslecell

Den metanoldrivna bränslecellen DMFC är tänkt att ersätta vägguttaget vid laddning av till exempel mobiltelefoner. På senare tid har informationsflödet från företaget ökat och det senaste beskedet kom i slutet av januari: en bränslecell nära dig innan vi skriver april.

Nu tvingas Toshiba lämna ett nytt besked: det blir lansering senare i år. Orsaken uppges vara tillgång på ett antal komponenter. Toshiba avslöjar inte vilka komponenterna är.

Toshiba har ägnat en del tid de senaste åren åt att utveckla en bränslecell som är liten nog att användas istället för batterier i elektronik. Enligt tidigare information från företaget är en sådan DMFC-produkt tänkt att lanseras någon gång före mars 2010. Några ändringar av de planerna har inte tillkännnagivits.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

Bränslecell

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.