Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Mobilitet

”Med infrastrukturen kommer bilarna”

Publicerad: 17 September 2015, 11:34

Det menar Geert Schaap, projektledare på Sweco i samband med invigningen av Sveriges första permanenta vätgasstation på Arlanda.


Ämnen i artikeln:

MalmöSwecoArlandaEu

Ytterligare två stationer öppnas också under hösten i Göteborg och Helsingfors. En tillfällig station finns redan i Malmö.

Bränslecellsfordon som drivs av vätgas kan innebära en milstolpe för att nå klimatmålen med nollutsläpp, som både EU och Sverige satsar på. EU-projektet HIT-2-Corridors leds av Sweco.

– Att den första permanenta vätgasstationen nu öppnar betyder mycket för valfriheten av nollutsläppsfordon i Sverige som kvalar in under supermiljöbilspremien. Att vi kommer att få tankstationer i våra tre största städer ger bränslecellsbilar helt nya förutsättningar, som bör ses som ett bra komplement till elbilar då båda har en elektrisk drivlina. Med infrastrukturen kommer bilarna, säger Geert Schaap, projektledare på Sweco, i ett pressmeddelande. 

joline.ekman@miljoaktuellt.se

Ämnen i artikeln:

MalmöSwecoArlandaEu

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.