Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Minskade utsläpp från nya bilar

Publicerad: 9 augusti 2021, 10:08

Andelen bilar med eldrift tredubblades i EU mellan 2019 och 2020 enligt en ny rapport. De uppgick dock till endast 11 procent av nyregistreringarna.

Foto: Janerik Henriksson / TT

Både bilar och större fordon hade i högre grad eldrift. Det är en förklaring till att utsläppen av koldioxid för nyregistrerade bilar inom EU minskade med 12 procent under 2020 jämfört med år 2019.


Utsläppen av koldioxid för nyregistrerade bilar inom EU minskade med 12 procent under 2020, jämfört mer 2019. Det visar ny statistik från den europeiska miljömyndigheten EEA. Utsläppen från nyregistrerade bilar

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.