Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Mobil laddstation räddar elbilar i nöd

Publicerad: 17 september 2010, 07:26

Vem vill fastna med en urladdad elbil långt ifrån närmsta laddstation? Schweiziska Angel Car med inbyggd mobil laddstation kan bli en räddande ängel.


Ämnen i artikeln:

MotorElbilar

Själva laddstationen ryms i en skåpbils bagageutrymme, och kan enkelt transporteras till strandsatta elbilsägare. Systemet finns färdigt i företagets speciella Angel Car, men kan även installeras i andra bilar.

Och laddningen går snabbt – enheten är utrustad med en 230V-laddare som på 15 minuter kan ladda en elbil med 2-3kWh el. Det är tillräckligt med energi för att köra cirka 30 kilometer, vilket bör räcka för att nå hemmet eller en vanlig laddstation, skriver Inhabitat.

– Kommunikationen mellan elbilen och Angel Car underlättas genom vårt batteriledningssystem, som är kapabelt att undersöka bilens batteri och bestämma vilken mängd och intensitet energi som bör laddas i bilen, säger företagets representant i ett uttalande.

De mobila
laddstationerna är givetvis inget substitut för de stationära, men kan fungera väl som ett komplement till dessa, och kanske sprida en viss trygghet under uppbyggnaden av en ny infrastruktur.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

MotorElbilar

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.