Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Nästan en miljon miljöbilar säljs i år

Publicerad: 22 juni 2010, 04:29

Hybridbilar fortsätter att dominera marknaden, men en ny rapport förutspår att det kommer säljas 500.000 plugin-elbilar om året redan 2015.


Ämnen i artikeln:

CleantechElbilarForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Den globala försäljningen av el- och alternativbränslefordon kommer att slå rekord med 940.000 enheter i år, enligt en ny rapport från brittiska konsultföretaget JD Power.

Enligt rapporten kommer försäljningen av miljöbilar att öka med 28 procent årligen – en långt snabbare tillväxttakt än den för vanliga personbilar, vars försäljning väntas öka med 8 procent per år, skriver Business Green.

Den årliga försäljningen av hybrid- och elfordon förväntas uppgå till tre miljoner enheter 2015, vilket motsvarar 3,4 procent av den totala bilförsäljningen. Elhybrider kommer som väntat att fortsätta dominera försäljningen av miljöbilar med en marknadsandel på cirka 98 procent. Men intresset för laddhybridbilar (plugin-modeller) spås öka rejält, från årets preliminära siffra på 23.000 sålda enheter till 500.000 enheter 2015.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.