Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Nissan lanserar snabbladdare för elbilar

Publicerad: 15 november 2011, 21:34

Nissan lanserar en ny snabbladdare till företagets elbil Leaf.


Ämnen i artikeln:

ElbilarCleantechHållbara TransporterElbilarMiljöbilGreentech

Nissan meddelar att man nu tar emot förbeställningar på företagets nya snabbladdare, som kommer att börja levereras i januari nästa år. DC-snabbladdaren är utvecklad tillsammans med Sumitomo Corp och kommer att kosta 9 900 dollar (motsvarande cirka 66 000 kronor), skriver CNET News.

På 30 minuter ska 480-voltsladdaren kunna ta ett Nissan Leaf-batteri från noll till 80 procents laddning. Laddaren kommer i två olika varianter – en för inomhusbruk, lämpad för till exempel hyrbilsflottor, och en för utomhusbruk, som passar för skolor, köpcenter och offentliga parkeringar.

– Den här laddaren är den första i sitt slag, och den är verkligen revolutionerande. En billig DC-snabbladdare som öppnar upp användnings- och spridningspotentialen för elbilar. Vi räknar med att tusentals laddare kommer att installeras runt om i landet, vilket gör att elbilar som Nissan Leaf kommer att kunna köras ännu längre, säger Brian Carolin, försäljningschef på Nissan.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.