Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Nu ska Porsche elektrifiera alla sina sportbilar

Publicerad: 21 oktober 2010, 05:21

Porsche har redan lanserat en hybrid-Cayenne. Men nu meddelar Porsche att de kommer ta fram hybridversioner av samtliga sina modeller.


Ämnen i artikeln:

MotorElbilar

Porsche tillverkade en hybridbil för över hundra år sedan, men gav upp modellen på grund av de billiga bensinpriserna. Den här gången har dock företaget nya, starka skäl att satsa på hybrider. EU har nämligen infört nya och strängare regler, vilket betyder att Porsche är skyldiga att inom fem år sänka sina bilars genomsnittliga koldioxidutsläpp från 255 till 216 gram per kilometer, skriver Wired News.

Porsche har redan lanserat en hybrid-Cayenne, och kommer i princip att använda samma hårdvara i en hybridversion av Panamera-modellen, som kommer att finnas på marknaden nästa år. Därefter står plug in-hybriden 918 på tur, som väntas bli en svindyr teknikdemonstration i väldigt begränsad upplaga. Och det långsiktiga målet är att alla modeller ska finnas som hybrider.
– Med hjälp av dessa vill vi lära oss hur vi kan elektrifiera alla våra sportbilar i framtiden, säger Porsches motorchef Heinz-Jakob Neusser till Automotive News Europe.

Porsche kommer också att undersöka ifall man kan förbättra bilarnas effektivitet genom att minska fordonens vikt och använda turboladdade fyrcylindriga motorer.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

MotorElbilar

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News