Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Ny aktör på marknaden för mikromobilitet

Publicerad: 22 maj 2020, 09:22

En ny aktör kliver i dag in på den stekheta marknaden för mikromobilitet i Stockholm. Det är Bolt, en av världens snabbast växande transportplattformar som kompletterar taxiverksamheten med elsparkcyklar i samma app.


Marknaden för mikromobilitet i Sverige hårdnar. Efter att ha pausat överallt utom i Stockholm och Göteborg, till följd av coronapandemin, har Voi nu återupptagit verksamheten i nästan alla städer. Samtidigt lanserar Bolt nu möjligheten att hyra elsparkcyklar i Stockholm via företagets app. 

Marknaden för elsparkcyklar i Stockholm anses överetablerad och är just nu nära en konsolideringsfas, när Bolt nu väljer att gå in med sina fordon. Nils Wijkmark, regionchef norra Europa ser dock en lönsam nisch för Bolt i Stockholm.

– Elsparkcyklarna ägs av Bolt vilket innebär att vi kan erbjuda både taxiresor och våra egna elsparkcyklar i en och samma app och under ett och samma varumärke. Enligt våra data är människor mer benägna att välja en elsparkcykel om alternativet ges i samma app. På samma gång är vi ett prisvärt alternativ i dag. Vi har ingen upplåsningsavgift under lanseringsperioden, ingen minimiavgift och en låg kostnad per minut, säger Nils Wijkmark till Aktuell Hållbarhet. 

Han lyfter också bolagets säkerhetstänk. 

– Ett exempel på detta är att vi var den första plattformen som erbjöd ett träningsläge i appen som begränsar hastigheten på elsparkcykeln till 15 kilometer i timmen.

Bolt, som tidigare hette Taxify grundades 2013 i Tallinn, Esltand av Markus Villig. Elsparkcyklar från företaget finns i dag tillgängliga i åtta städer.

 

 

Björn Anderberg

bjorn.anderberg@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News