Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Ny vd för Fores

Publicerad: 9 januari 2020, 10:55

Foto: Aftonbladet/Mynewsdesk

Ulrica Schenström har utsetts till vd och chef för den gröna och liberala tankesmedjan Fores. Hon efterträder Mattias Goldmann som lämnade den posten under hösten 2019.


”Vi är övertygade om att Ulrica Schenström med kraft kommer att befästa Fores roll som Sveriges gröna och liberala tankesmedja”, säger Fores styrelseordförande Lars Weinehall i en kommentar. 

Ulrica Schenström var med och formade Allians-samarbetet och var bland annat under många år en av statsminister Fredrik Reinfeldt närmaste medarbetare. För 13 år sedan publicerade Aftonbladet en bild där Ulrica Schenström och en TV4-reporter dricker vin pussas på en Stockholmskrog. Den så kallade Schenströmaffären med efterföljande mediadrev ledde till att hon lämnade regeringskansliet. 

Därefter har Ulrica Schenström bland annat varit verksam inom näringslivet som konsult och rådgivare, men också deltagit i samhällsdebatten som kommentator och debattör. Hon tillträder sin tjänst på Fores den 16 mars 2020.

Vid årsskiftet fullbordades också ”skilsmässan” mellan Fores och 2030-sekretariatet. Det senare har under sex år varit en del av tankesmedjan och tillsammans med ett 60-tal företag bedrivit påverkansarbete för att Sverige ska klara av målet om att nå fossiloberoende fordonsflotta 2030. Det arbetet drivs nu vidare som en fristående organisation under ledning av Jakob Lagercrantz och Anna Lindén. 

– Det finns ingen dramatik i detta, kommenterar Jakob Lagercrantz, vd på 2030-sekretariatet. När Mattias Goldmann, medgrundare till 2030-sekretariatet, lämnade vd-posten på Fores var det naturligt att strukturera om. Detta har vi gjort i samförstånd med Fores.

 

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.