Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Optimistiska tillverkare: Fyra miljoner elbilar inom fem år

Publicerad: 22 september 2010, 06:23

Under Climate Week i New York presenterade EV20 Alliance en ambitiös målsättning för elbilsproduktionen. Minst fyra miljoner elbilar ska rulla på världens vägar 2015.


Ämnen i artikeln:

ElbilarMotor

Detta innebär att gruppen höjer sin målsättning för perioden med ungefär en miljon elfordon. EV20 Alliance är en samarbetsgrupp bestående av företag och myndigheter från olika länder. Bland de stora företagen märks bland annat TNT, Peugeot Citroën, Smith Electric Vehicles, batteritillverkaren Johnson Controls och Deutsche Bank.

Gruppen meddelade att de kommer att spendera de kommande tre åren med att bilda internationella upphandlingsallianser och utveckla politiska ramverk och finansieringslösningar. Allt i syfte att ”förändra spelet” på elbilsmarknaden.
– En snabb utveckling av elbilsmarknaden kommer att minska städers utsläpp och de globala växthusgasutsläppen, och därmed bidra till att bevara vårt klimat och våra energiresurser, sa prins Albert II av Monaco, ledare för EV20 Alliance.

Tillkännagivandet
kommer i samma veva som ett flertal nya elbilsmodeller lanseras, som till exempel Nissans Leaf och Mitsubishis nya iMiev. Med tanke på att det tidigare i september presenterades en studie som indikerar att det kommer finnas 3,2 miljoner elbilar i drift 2015 så får målsättningen anses oerhört ambitiös, skriver BusinessGreen.

Kaliforniens
muskulöse guvernör Arnold Schwarzenegger fanns på plats och berömde företagen som deltar i arrangemanget.
– Överallt måste regeringar och näringsliv arbeta tillsammans för att minska utsläppen och ligga i framkant när det gäller ren energi och luft.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

ElbilarMotor

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.