Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Peab satsar på eldrivna transportbilar

Publicerad: 24 januari 2012, 10:21

Byggjätten Peab utökar sin fordonsflotta med ett antal transportbilar med eldrift.


Ämnen i artikeln:

RenaultElbilarLogistik

Peab har lagt in en option på tio transportbilar med eldrift, och planerar samtidigt att montera nya laddboxar på de arbetsplatser där transportbilarna kommer att vara placerade, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vår ambition är att i alla lägen välja lösningar som ger så lågt utsläpp som möjligt utan avkall på kvalitet och säkerhet. Räckvidden för de planerade eldrivna lastbilarna är cirka 14 mil, vilket räcker gott och väl i många fall, säger Klaus Stenzel, VD för Peab Bildrift.

Företaget har sedan tidigare mindre elbilar och elhybridbilar, men de nya transportbilarna innebär att man på ett miljövänligt sätt kan genomföra längre transporter med mer last.

– Peab satt tydliga mål för vårt hållbarhetsarbete och energianvändningen i hela byggprocessen. En minskad miljöpåverkan från transporter på våra arbetsplatser är en viktig del av detta. Det är bra att vi nu också kan erbjuda anställda en möjlighet att använda ny teknik, säger Kristina Gabrielii, miljöchef på Peab.

Bilarna kommer att levereras av under våren, och utgör Renaults första leverans av eldrivna transportbilar i Sverige.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

RenaultElbilarLogistik

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.