Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Regeringens nya budgetutspel: Vill se satsning på laddinfrastruktur

Publicerad: 7 november 2022, 10:11

Andreas Carlson (KD).

Foto: Pontus Lundahl/TT

Regeringen skjuter till pengar för en utbyggnad av laddinfrastukturen i Sverige. De vill också se en miljardsatsning på vägunderhåll, pengar som bland annat tas från underhåll av järnvägarna.

Ämnen i artikeln:

ElfordonElbilar

EV


Under de kommande tre åren – 2023 till 2025 – vill regeringen skjuta till totalt 2,6 miljarder för utbyggnad av laddstolpar och infrastruktur, meddelade infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) under en pressträff på måndagen den 7 november, där regeringen presenterade innehåll ur budgeten som släpps i sin helhet under morgondagen.

”Elbilen ska vara ett bra alternativ för alla invånare i Sverige, i såväl glesbygd, landsbygd som i storstäder”, sa Andreas Carlson på pressträffen.

Samtidigt meddelades att regeringen vill satsa en miljard kronor på vägunderhåll, där 750 miljoner kronor ska tas från underhållet av järnvägarna. Enligt Andreas Carlson ska det inte påverka underhållet i stort:

”Eftersom Trafikverket bedömer att de inte kan omsätta de medel som är avsedda järnvägsunderhåll förrän om flera år fram i tiden”, sa han på pressträffen.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev