lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Så ska HP bidra till det svensk-kinesiska elbilsundret

Publicerad: 21 oktober 2016, 07:12

Saabs ägare NEVS har ingått i ett partnerskap med IT-jätten Hewlett Packard för att producera de 250 000 elbilar som planerats.

Ämnen i artikeln:

Hållbara TransporterElbilar

Efter att ha köpt tillgångarna i Saab har det svensk-kinesiska konsortiet National Electric Vehicle Sweden, NEVS, lovat att 250 000 elbilsfordon ska produceras. Siktet är främst inställt på den kinesiska och den turkiska marknaden. Som ny partner presenteras nu IT-jätten HP som ska skapa den IT-plattform som krävs för produktionen av de nya fordonen. HP ska tillhandahålla integrerade tillverkningslösningar, bland annat IT-infrastruktur för NEVS affärsprocesser.
– Vi går in i en mycket konkurrensutsatt marknaden och behöver därför en partner som både kan hjälpa oss att påskynda installationen av vår elbilsproduktion och som ger oss den flexibilitet vi behöver för att kunna anpassa oss snabbt. HP Enterprise hade de bästa lösningarna för att uppnå våra mål, säger NEVS vd Mattias Bergman i en kommentar.
Hur många elbilar som faktiskt ska produceras på Saabs gamla fabrik i Trollhättan är oklart, särskilt sedan NEVS nyligen färdigställt en fullskalig fabrik i Kina.

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev