Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Sverige och USA samarbetar kring hållbara transporter

Publicerad: 1 oktober 2010, 03:54

Sverige har ingått ett samarbetsavtal med USA med syftet att utveckla transporter som är hållbara i ett långt perspektiv.


I går undertecknade Leif Zetterberg, infrastrukturminister Åsa Torstenssons (C) statssekreterare, tillsammans med sin amerikanska kollega ett samarbetsavtal om långsiktigt hållbara transporter.
– Infrastruktur och transporter handlar inte bara om hur många kilometer järnväg eller hur många broar som byggs per år. Det handlar också om att skapa ett sammanhållet och långsiktigt hållbart system som svarar emot de förväntningar som en alltmer globaliserad värld ställer på oss. Men Sverige kan inte göra det arbetet på egen hand – därför är det med glädje vi välkomnar detta fördjupade samarbete med USA, säger Leif Zetterberg.

Tanken är, enligt Åsa Torstensson att de båda länderna inom samarbetet ska utbyta erfarenheter och kunskap om till exempel trafiksäkerhet, urbana transporter, fossilfria fordon och tillgänglighet i transportsystemet.

Anders Danielsson

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.