Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Trafikens skadliga nanopartiklar kartläggs

Publicerad: 28 januari 2021, 10:22

I Stockholm ska luftkvaliteten undersökas bland annat i trafiken, tunnelbanan och på hustak. Målet är att ta fram underlag och ny kunskap för att bättre kunna reglera hälsofarliga utsläpp i framtiden.

Foto: Janerik Henriksson TT

Trots att de kan vara hälsoskadliga saknas lagstiftning som begränsar utsläpp av nanopartiklar inom EU. Nu ska ett europeiskt forskningsprojekt i sex länder kartlägga utsläpp från trafiken och rangordna de farligaste partiklarna.


Hur farliga är de mikroskopiskt små partiklarna från avgaser och slitage av däck, räls och vägbanor? Den frågan är i fokus i ett nytt forskningsprojekt, som sker i samarbete med

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.