Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Trafikverket kan vässa reduktionsmålen

Publicerad: 17 november 2021, 10:32

Trafikverket ansvarar för utsläppstung verksamhet. Här en bild från när E6 utanför Malmö i våras stängdes av för bygget av en ny tunneldel för södra stambanans fyra nya spår.

Foto: Johan Nilsson/TT

Trafikverket planerar mer ambitiösa klimatmål. Men att nå noll kommer att kräva olika former av klimatkompensationer. En fråga som i dag bromsas av bland annat ramverket för miljövarudeklarationer.


För att Trafikverket, som ansvarar för att bygga och underhålla Sveriges statliga vägar och järnvägar, ska kunna nå klimatneutralitet kommer det att krävas någon form av klimatkompensation. Det konstaterar konsultföretaget

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.