Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Mobilitet

Tyskland satsar fem miljarder på elbilar

Publicerad: 25 Augusti 2009, 10:57

Angela Merkels regering vill se en miljon eldrivna bilar i Tyskland 2020. För att nå dit lovar man att satsa fem miljarder kronor under 2010 och 2011. Satsningen ska även hjälpa tysk bilindustri att bli ledande på elbilar.


Ämnen i artikeln:

Angela MerkelElbilar

Några veckor före det tyska valet i september lovar förbundskanslern Angela Merkels regeringskoalition att satsa 500 miljoner euro på utvecklingen av elbilsmarknaden. Målet är att en miljon elbilar ska rulla på tyska vägar 2020 och över fem miljoner 2030. Bland annat vill man bygga upp en ”effektiv infrastruktur” för elbilar.

– En miljon bilar 2020 är ett ambitiöst men helt och hållet nåbart mål. Vi ska se till att Tysklands bilindustri ska behålla sin ledande roll, därför är det viktigt med framsteg på det här området, säger finansminister Karl Theodor zu Guttenberg enligt Bloomberg.

Elbilssatsningen är ett led i regeringen Merkels strävan att minska Tysklands utsläpp av växthus gaser med 40 procent till 2020.

Anders Danielsson

Ämnen i artikeln:

Angela MerkelElbilar

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.