Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Vätgaskorridor skapas mellan de skandinaviska huvudstäderna

Publicerad: 21 januari 2021, 09:59

Med EU-stöd skapas nu en vätgaskorridor med tankstationer som binder ihop Stockholm, Oslo och Köpenhamn. Först ut är kommunerna Trelleborg, Uddevalla och Markaryd som har signerat en avsiktsförklaring för totalt tre vätgastankstationer.

Foto: Pontus Lundahl TT

Med stöd av EU pågår ett arbete med att hitta åtta kommuner som vill satsa på vätgas och vara med och skapa en vätgaskorridor som binder ihop Stockholm, Köpenhamn och Oslo med tankstationer på lämpligt avstånd från varandra.


Kommunerna Trelleborg, Uddevalla och Markaryd har signerat en avsiktsförklaring för totalt tre vätgastankstationer och en flotta med emissionsfria bränslecellsfordon av olika slag. I projektet ingår även en produktionsenhet, för att

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.