Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Volkswagen lovar klimatneutral elbil

Publicerad: 16 september 2020, 09:24

Klimatavtrycket från bil- och batteriproduktion ska inte längre vara ett hinder för köpare av den nya elbilen ID.3. Det anser fordonstillverkaren Volkswagen som nu beslutat att göra hela produktionen av sin nya elbil klimatneutral.


När den nya elbilen ID.3 levereras är hela dess produktion klimatneutraliserad enligt Volkswagen. Klimatneutralitet säkerställs enligt biltillverkaren genom avtal med leverantörer och att de utsläpp som inte kan undvikas klimatkompenseras genom klimatskyddsprojekt enligt Gold Standard.

Klimatneutraliseringen har granskats och godkänts av tredje part, det tyska kvalitetsinstitutet Tüv Nord Cert.

”Det här är naturligtvis ett kvitto på att Volkswagens helhetstänk när det gäller koldioxidneutralitet ger resultat. Såvitt jag vet är vi den enda biltillverkaren på marknaden som kan erbjuda något liknande”, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige, i en kommentar.

Efter diesel-gate för fem år sedan har Volkswagen prioriterat elektrifiering och antagit en ny strategi där man åtagit sig att leva upp till klimatmålen i Parisavtalet. År 2030 ska samtliga bilmodeller vara elektrifierade och verksamheten ska senast 2050 uppnå ”koldioxidneutral balans inom alla områden”.

Mikael Salo

mikael.salo@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.