Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Mobilitet

Volvo börjar sälja tunga hybridlastbilar

Publicerad: 1 April 2011, 05:48

Nu börjar Volvo Lastvagnar sälja den tunga hybridlastbilen FE Hybrid. 100 bilar ska tillverkas och rullas ut på utvalda marknader, däribland Sverige.


Ämnen i artikeln:

ElbilarMotor

Den tunga lastbilen FE Hybrid från Volvo Lastvagnar börjar inom kort att säljas på utvalda marknader, meddelar tillverkaren. Det är en serie på 100 fordon som ska byggas och säljas mellan 2011 och 2013. Försäljningen planeras ske i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Österrike, Schweiz, italien, Nederländerna, Beligen och Luxemburg.

FE Hybrid är en parallellhybrid och ska beroeende på körcykel sänka bränsleförbrukning och CO2-utsläpp med mellan 15 och 20 procent. Lastbilarna är försedda med en sju liter stor dieselmotor och en elmotor på 120 kilowatt.
– Att vi nu startar produktion av hybrider är oerhört inspirerande och viktig för vår fortsatta produktutveckling, eftersom någon form av hybridteknik kommer att finnas i de flesta lastbilar i framtiden. Hybriddrift är definitivt en viktig pusselbit för energieffektivare transporter, säger Claes Nilsson, chef för Volvo Lastvagnars Europadivision, i en kommentar.

Jonnie Wistrand

Ämnen i artikeln:

ElbilarMotor

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.