Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Volvo: Vår ambition är 100 procent fossilfritt

Publicerad: 8 juni 2021, 09:42

Martin Lundstedt, vd på Volvo-koncernen, vid en tidigare presentation av en delårsrapport.

Foto: Magnus Andersson/TT

Volvo-koncernen berättar i dag att företaget fått sina klimatmål godkända av Science Based Target Initiative.


Volvo-koncernen säger sig i dag ha satt klimatmål som ligger i linje med det klimatvetenskapen anser vara nödvändigt för att världen ska kunna nå Parisavtalets 1,5-gradersmål. Uttalandet sker i ett pressmeddelande med anledning av att företaget fått klimatmålen godkända av Science Based Target Initiative.  

Det viktigaste klimatmålet för Volvo handlar om att skapa en riktad utsläppsminskning på 40 procent per fordonskilometer för företagets lastbilar och bussar fram till år 2030. Enligt Volvo-koncernen är företaget först i sin bransch med ett sådant mål. 

Vidare menar Volvo-koncernen att några av klimatmålen är satta en bra bit högre än SBTI:s minimikrav. Bland annat har Volvokoncernen satt mål för indirekta utsläpp som täcker cirka 95 procent av företagets sålda produkter vilket kan jämföras med SBTI:s krav på 67 procent. 

”Klimatförändringarna är verkliga och en av vår tids största utmaningar. Volvokoncernen är ombord på transformationsresan för att ändra vårt erbjudande med ambitionen att vårt utbud ska bli 100 procent säkert, 100 procent fossilfritt och 100 procent mer produktivt. Vi är redo att driva den nödvändiga transformationsresan för vår bransch tillsammans med våra kunder, partners och samhället”, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef för Volvokoncernen, i en kommentar.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.