Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

Volvos börjar sälja tunga hybridlastbilar

Publicerad: 31 mars 2011, 05:41

Nu börjar Volvo Lastvagnar sälja den tunga hybridlastbilen FE Hybrid. 100 bilar ska tillverkas och rullas ut på utvalda marknader, däribland Sverige.

Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Den tunga lastbilen FE Hybrid från Volvo Lastvagnar börjar inom kort att säljas på utvalda marknader, meddelar tillverkaren. Det är en serie på 100 fordon som ska byggas och säljas mellan 2011 och 2013. Försäljningen planeras ske i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Österrike, Schweiz, italien, Nederländerna, Beligen och Luxemburg.

FE Hybrid är en parallellhybrid och ska beroeende på körcykel sänka bränsleförbrukning och CO2-utsläpp med mellan 15 och 20 procent. Lastbilarna är försedda med en sju liter stor dieselmotor och en elmotor på 120 kilowatt.

– Att vi nu startar produktion av hybrider är oerhört inspirerande och viktig för vår fortsatta produktutveckling, eftersom någon form av hybridteknik kommer att finnas i de flesta lastbilar i framtiden. Hybriddrift är definitivt en viktig pusselbit för energieffektivare transporter, säger Claes Nilsson, chef för Volvo Lastvagnars Europadivision, i en kommentar.

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev