Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Mobilitet

WSP: Kollektivtrafiken behöver hjälp

Publicerad: 30 augusti 2021, 09:52

De flesta som övergivit kollektivtrafiken under pandemin tänker fortsätta gå eller cykla. Nu behövs åtgärder för att kollektivtrafiken inte ska komma in i en negativ spiral, menar mobilitetsexperten Björn Öhman på WSP.

Foto: olaser

Utan åtgärder kan kollektivtrafiken hamna i en negativ spiral när färre vill åka kollektivt och fler vill göra privatresor med bil och arbeta hemifrån. Det framgår av WSP:s nya resvaneundersökning.


Ämnen i artikeln:

KollektivtrafikTrafikHållbara Transporter

Konsultjätten WSP har undersökt resvanorna under pandemins tredje våg. Slutsatserna är att kollektivtrafiken inte återhämtat sig och förmodligen inte heller kommer att göra det - utan hjälp av kraftiga åtgärder

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.