Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Natur

37 procent av avverkningarna följer inte lagen

Publicerad: 11 april 2011, 07:35

Det svenska skogsbruket tar allt mindre hänsyn till miljön.


Ämnen i artikeln:

Skog

Skogsstyrelsen är klar med sin senaste polytaxinventering och resultaten ska presenteras denna vecka. Naturskyddsföreningen har emellertid redan nu fått ut siffror som visar att 37 procent av de svenska avverkningarna inte ens klarar den lägsta kravnivån på miljöhänsyn. Det betyder enligt Naturskyddsföreningen att man i princip inte följer skogsvårslagen.

I ett pressmeddelande skrivar man att den svenska skogsbruksmodellen, som bygger på frihet under ansvar, återigen får underkänt.
– Än en gång visar verkligheten att skogsbruket inte tar tillräcklig hänsyn till miljön. Resultatet från myndigheternas kontroller talar sitt tydliga språk: det har under många år blivit allt sämre. Näringen har haft många år på sig att förbättra sin miljöhänsyn men har drastiskt misslyckats med detta. Då väljer man att ifrågasätta myndigheterna och deras kontroller, säger Naturskyddsföreningens vice ordförande Karin Åström.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

Skog

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.