Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Natur

Alliansen presenterar gemensam miljöpolitik

Publicerad: 14 augusti 2018, 11:13

Foto: Pxhere

Under tisdagen presenterade Alliansen sin gemensamma miljöpolitik i Göteborg. Bland förslagen fanns flera punkter som rörde flyget.


Ämnen i artikeln:

CenterpartietKristdemokraternaModeraternaPolitikVäxthuseffekten

Alliansen vill bland annat införa ett krav på obligatoriskt inblandning av förnybart biodrivmedel i flygbränsle. Man vill också göra en riktad satsning på forskning och utveckling av biobränsle för flyget.
Partierna vill dessutom införa ”klimatstyrande” start- och landningsavgifter för att premiera de flygbolag som använder effektiva motorer eller mer förnybart bränsle. Man skriver också att Sverige bör driva på för att internationella flygavtal som sätter stopp för beskattning av flygbränsle omförhandlas.

I övrigt vill Alliansen se en teknikneutral utveckling av bonus malus-systemet, man vill sänka skatten för elfordon till land och till havs. Man vill stödja omställningen till grön teknik inom den svenska industrin och satsa på investeringsstöd för avancerad vattenreningsteknik för att minska utsläppen av läkemedelsrester och mikroplast till hav och sjöar.

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.