Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Natur

Björn Olsen: Läkare och hållbarhetsproffs behöver samarbeta

Publicerad: 7 Augusti 2020, 09:55

Björn Olsen vill få experter inom mänsklig hälsa, djurhälsa och ekosystemhälsa att samarbeta. Syftet är att minska risken för nya pandemier. För att åstadkomma det har han skapat organisationen One Health Sweden.

Pandemier är en hållbarhetsfråga och för att lösa den behöver läkare samarbeta med personer inom hållbarhetsområdet. Det anser Björn Olsen, överläkare och professor i infektionssjukdomar vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset.


Björn Olsen, känd för svenska folket som kritiker av den svenska coronastrategin, är förutom läkare även ornitolog. Hans forskning handlar i huvudsak om hur djursjukdomar i naturen kan överföras till

Läs vidare –

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.