Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Natur

Här är alliansens miljöbilssatsning – och MP:s moteld

Publicerad: 26 Augusti 2010, 10:09

Alliansen presenterar en supermiljöbilspremie. MP kontrar med straffbeskattning.


Ämnen i artikeln:

PolitikValet 2010

Centerpartiet och allianspartierna har nyligen presenterat ett förslag på "supermiljöbilspremie" som i praktiken innebär att konsumenter som köper en en bil som släpper ut högst 50 gram koldioxid/km får 40 000 kronor. ”Premien är på så sätt teknikneutral” skriver Centerpartiet på sin hemsida.

Premien, som beräknas kosta 200 miljoner kronor, planeras att införas under 2012 och man räknar alltså med att den under mandatperioden ska bidra till en extra försäljning av 5000 extra miljöbilar. Man vill också förlänga den idag redan gällande skattebefrielsen miljöbilar i fem år.

Samtidigt lanserade Miljöpartiet ett detaljerat förslag där man bland annat hårdare vill styra kraven i den offentliga sektorns inköp av fordon, stödja biogasbilsutvecklingen, höja låginblandningen av biodrivmedel, införa stöd för konvertering och straffbeskatta nya bilar med stora utlsläpp.

Miljöaktuellt, redaktionen

Ämnen i artikeln:

PolitikValet 2010

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.