Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Natur

Miljöpartister hoppar av för att stötta alliansen

Publicerad: 5 augusti 2010, 11:21

En månad före valet väljer en grupp miljöpartister att lämna sitt parti för att istället stötta den borgerliga alliansen.


Ämnen i artikeln:

MiljöpartietPolitik

Det är i Botkyrka kommun i Stockholm som 25 miljöpartister valt att lämna Miljöpartiet och istället starta "Gröna för alliansen" som tänker driva valkampanj för det borgerliga blocket. Avhopparna uppger enligt Sveriges Radio att detycker sig få bättre genomslag för en grön miljöpolitik hos de borgerliga partierna. Bland avhopparna finns både fullmäktigeledamöter som vanliga medlemmar.

I tidningen
Aftonbladet berättar en av avhopparna, Ardavast Reshdouni som är ordförande för miljö- och hälsoskyddsnämnden, att allianspartierna lagt flera gröna förslag som röstats ner av den rödgröna majoriteten i kommunen.
– Alliansen lägger väldigt ofta förslag som är i linje med MP-ideologin. Men det är inte sällan som Miljöpartiet i Botkyrka avstår från gröna frågor för att värna samarbetet med majoriteten, säger han till Aftonbladet.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

MiljöpartietPolitik

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.