söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Natur

Två tredjedelar av Kinas BNP hotas av miljöförstöring

Publicerad: 18 januari 2022, 10:02

Bild 1/2  Förlust av naturresurser hotar Kinas ekonomi enligt World Economic Forum. Foto: Aphotostory/Getty Images

Utarmning av naturen hotar Kinas BNP. Men naturpositiva verksamheter kan bidra med 1,9 miljoner dollar per år och ge 88 miljoner kinesiska jobb till år 2030, enligt en ny rapport från World Economic Forum.

Ämnen i artikeln:

Kina

KT

Karin Tideström

karin.tidestrom@aktuellhallbarhet.se


Två tredjedelar av Kinas BNP är hotat på grund av förlust av naturresurser, enligt en rapport som World Economic Forum publicerade inför årets toppmöte i Davos.

Mötet i Davos startade på måndagen den 17 januari och pågår under en vecka. Även i år hålls det virtuellt på grund av pandemin. Starkt fokus ligger på klimatkrisen och hur en omställning till ett hållbart samhälle ska accelereras. 

Inför mötet publicerade World Economic Forum sin rapport om hot och affärsmöjligheter i Kina. 

Rapporten fokuserar på det ekonomiska värdet i att skydda kinesisk natur. De så kallade naturpositiva verksamheterna - alltså verksamheter som adderar värde till naturen - skulle kunna bidra med 1,9 biljoner dollar per år och 88 miljoner jobb till 2030, enligt rapporten.

Rapporten visar hur affärsmöjligheter kan skapas om nya affärsverksamheter etableras inom de socioekonomiska systemen mat, land- och havsanvändning, infrastruktur och bebyggelse, energi och utvinning av naturresurser. De här systemen är tätt sammanflätade och kan frigöra outnyttjad ekonomisk potential, enligt rapporten.

Rapporten innehåller exempel på framsteg som gjorts hittills, fallstudier och rekommendationer.

Läs hela rapporten här

 

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev