Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Plast

Brittiska företag ska fasa ut en miljard plastartiklar

Publicerad: 17 december 2019, 10:48

Foto: Pixabay

Företag inom det brittiska initiativet Wrap åtar sig att fasa ut en miljard plastartiklar under nästa år. Det framgår av en första redovisning där företagens åtaganden nu publiceras.


I initiativet ingår drygt 120 företag som enligt årsredovisningen ska fasa ut engångsartiklar av plast som är problematiska eller onödiga.

Enligt årsredovisningen är över hälften av företagens förpackningar nu återvinningsbara. Samtidigt återstår stora utmaningar med att återvinna komplexa förpackningar.
Uppföljningen av initiativets första år visar även att brittiska stormarknader har fasat ut 3 400 ton av onödig plast som använts vid färska produkter.

”Utfasningen av plast handlar om att förändra ett väldigt komplext och etablerat system och det är viktigt att vi inte bara lägger miljökostnaden någon annanstans. Plast har en viktig roll att spela för att motverka matavfall. Vi får inte försaka klimatet i jakten på att minska plastnedskräpningen”, säger Garcu Gover, vd för Wrap, i en kommentar.

Läs rapporten om brittiska företags plastmål 

 

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.