Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Plast

Coca-Cola satsar på växtbaserat material i plastflaskorna

Publicerad: 20 December 2011, 10:53

Coca-Cola, ska tillsammans med tre bioteknikföretag, utveckla vad som beskrivs som nästa generations PlantBottle-teknik. Målet är att tillverka flaskor av enbart växtbaserade material.


Ämnen i artikeln:

CleantechGreentech

Efter att ha letat potentiella partners i två år har Coca-Cola nu tecknat ett samarbetsavtal med bioteknikföretagen Virent, Gevo och Avantium. Målet är att skapa en flaska gjord av 100 procent växtbaserade material, skriver Good Clean Tech.

– Tekniken för att tillverka biobaserade material i labb har funnits i många år, men vi tror att Virent, Gevo och Avantium är företag vars teknik har stor potential för att, inom några år, utvecklas till kommersiella produkter på en global skala, säger Coca-Colas Rick Frazier.

Sedan Coca-Cola introducerade den 2009 har PlantBottle – en plastflaska som tillverkas med 30 procent växtbaserade material – distribuerats tio miljarder gånger i 20 olika länder. Heinz och Odwalla är två andra stora företag som använder PlantBottle, för att förpacka ketchup respektive juice.

Coca-Cola har som mål att alla företagets plastflaskor ska vara utbytta mot ”PlantBottles” innan 2020.

Tomas Tirén

Ämnen i artikeln:

CleantechGreentech

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.