Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Plast

Forskare: Plasten har fått eget kretslopp i naturen

Publicerad: 26 april 2021, 08:52

Det finns så mycket plast i haven att forskarna menar att plasten fått ett eget kretslopp och att havet kan ses som en stor föroreningskälla när det gäller luftburna mikroplaster.

Foto: Mario De Moya F

Det tycks finnas så stora mängder plast i atmosfären och världshaven att forskare nu rankar havet som den andra största utsläppskällan. Dessutom pratar samma forskare om plastens kretslopp, i analogi med kolets kretslopp.


Ämnen i artikeln:

ForskningFöroreningarMikroplastSverigeLuftföroreningar

I en färsk vetenskaplig artikel har forskare samlat in luftburna mikroplaster och sedan utvecklat en modell för hur partiklarna kan ha färdats i atmosfären. Resultatet visar föga förvånande att trafiken

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.