Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Plast

Indien förbjuder alla engångsartiklar av plast

Publicerad: 8 juni 2018, 08:31

År 2022 kommer Indien att införa ett förbud mot alla engångsartiklar av plast. Förbudet gäller bland annat plastpåsar, vattenflaskor och sugrör.


Ämnen i artikeln:

havsplast

I veckan meddelade Indiens miljöminister Harsh Varhan att landet kommer att förbjuda alla engångsartiklar av plast år 2022. Det rapporterar the Times of India. Beslutet meddelades under the World Environment Day, som i år hålls i Indien, och gäller alltifrån plastpåsar till vattenflaskor och sugrör. Samtidigt kom beskedet att Indien lanserar en kampanj för att rensa havet från skräp.
”De val vi gör idag kommer att definiera vår kollektiva framtid. Valen kommer inte vara enkla men genom ökad medvetenhet, teknik och genuina globala partnerskap är jag säker på att vi kommer att göra rätt val. Låt oss tillsammans bekämpa plastföroreningar och göra planeten till en bättra plats att leva på”, sa Indiens premiärminister Narendra Modi i ett tal.

Beslutet innebär att Indien inför världens mest ambitiösa plan för att minska användningen av engångsplast.

Under World Environment Day presenterade FN en rapport som visade på ett antal länders insatser för att minska användningen av plast. Läs rapporten här.

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

havsplast

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.