fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Plast

Lista: Här är företagen bakom plastnedskräpningen

Publicerad: 9 oktober 2018, 09:35

En ny undersökning reder ut vilka företag som producerar majoriteten av de plastförpackningar som hittas i naturen.

Ämnen i artikeln:

Greenpeace

Plastföroreningar är ett av vår tids största miljöproblem. För att ta reda på vilka företag som är ansvariga för alla de plastförpackningar som hamnar i naturen har Greenpeace genomfört en omfattande undersökning tillsammans med organisationen Break Free from Plastic Movement. Under nio månader har 10 000 volontärer i 42 länder samlat in plastskräp och antecknat namnet på det företag som står bakom plasten. Informationen har sammanställts i en lista över de  företag som bidrar mest till plastnedskräpningen.

På första plats hamnar Coca cola. Plastskräp från Coca cola samlades in i 40 av de 42 länder som deltog i undersökningen. På samtliga kontinenter, förutom Antarktis, var Coca Cola ett av de tre vanligaste märkena på det insamlade plastskräpet. På andra plats i undersökningen kommer Pepsi och på tredje plats Nestlé.

För att sätta press på företagen och snabba på utvecklingen av mer hållbara förpackningar har Greenpeace lanserat kampanjen #IsThisYours. Organisationen uppmanar alla som hittar plastskräp att ta en bild av skräpet, lägga upp den i sociala medier och tagga företagsnamnet tillsammans med hashtaggen #IsThisYours.

Här är företagen som ansvarar för det mesta av plastskräpet i världen:

- Coca-Cola
- PepsiCo
- Nestlé
- Danone
- Mondelez International
- Procter & Gamble
- Unilever
- Perfetti van Melle
- Mars Incorporated
- Colgate-Palmolive

Lina Rosengren

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev