Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Plast

MP3-spelarplåstret som drivs av kroppsvärme

Publicerad: 29 november 2010, 12:05

Vad sägs om en MP3-spelare i plåsterformat, som dessutom drivs av kroppens egen värme?


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

MP3-spelare blir allt mindre, men plåsterformade Skinny Player tar nog priset. Den är utformad för träningsentusiaster, och kräver varken clips, bälte eller hölster. Och dessutom så drivs den av kroppens egen värme.

De kinesiska ingenjörerna Chih-Wei Wang och Shou-His Fu har designat den annorlunda musikspelaren, med målet att ta fram en innovativ och återanvändbar produkt som är enkel att använda, skriver Inhabitat.

Och nog verkar den enkel att använda – med endast en play/stop-knapp så behövs knappast någon instruktionsbok. Men med enkelheten följer även en del begränsningar. Det finns varken display eller någonstans att koppla in vanliga hörlurar. Så de inbyggda, flexibla högtalarna är det enda alternativet.

Även om Skinny Player verkar häftig så är tekniken ”långt från fulländad”, så det lär nog dröja ett bra tag innan vi får se den i butikshyllorna. Webbtidningen Übergizmo gissar på en lansering runt 2050…

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.