Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Plast

Volvos dragplåster på mässan – en krockad C30 Electric

Publicerad: 10 Januari 2011, 07:28

När bilsalongen i Detroit startar har Volvo en krockad C30 med eldrift att visa upp. Men det rör sig inte om otur, bilföretaget vill visa att elbilar kan vara säkra.


Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

I mitten av januari går Detroit Motor Show av stapeln. Besökarna i Volvo PV:s monter kommer bland annat att få se en krocktestad C30 Electric, meddelar biltillverkaren. Syftet är att berätta att bilens batterier och elsystem klarar en kollision.

– Vi är den första biltillverkaren i världen som visar hur en säker elbil ser ut efter en krasch, säger Stefan Jacoby, Volvo PV:s vd, i en kommentar.

Bilen på mässan har utsatts för ett test där delar av fronten krockar i 64 kilometer i timmen. På Volvo PV tror man att inte alla konkurrenter har samma fokus på säkerheten som företaget har.

– Vi tror att alla som nu lanserar, eller är på väg att lansera, elbilar närmar sig säkerhetsfrågorna på det sätt vi gör, kommenterar Stefan Jacoby.

Se en video på krocktestet här: http://bit.ly/dV1Psm

Jonnie Wistrand

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.