Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Aktion mot Vattenfalls enorma koldioxidutsläpp

Publicerad: 24 september 2009, 08:52

På tisdagen tog sig Greenpeace in på Vattenfalls kolkraftverk i Jänschwalde, Tyskland. Budskapet till staten och Fredrik Reinfeldt var tydligt på deras banderoller- ”Klilmatförändring gjord i Sverige”.


Ämnen i artikeln:

Cop 15Fredrik ReinfeldtGreenpeaceKolkraftPolitikVattenfall

Med banderoller och projicerade textbudskap på det svenskägda kolkraftverket Jänschwalde i Tyskland, Europas tredje klimatvärsta kolkraftverk, ville svenska greenpace-aktivister uppmana Fredrik Reinfeldt och Tysklands förbundskansler Angela Merkel att sluta investera i kolkraft och istället verka för ett klimatavtal som faktiskt räddar klimatet.

Vattenfalls brunkolsverk i Jänschwalde släpper årligen ut runt 23 miljoner ton koldioxid, eller nära hälften av Sveriges totala koldioxidutsläpp. Greenpeace talesperson i klimatfrågor var på plats i Jänschwalde under aktionen.
– Fredrik Reinfeldt talar om att rädda klimatet – han borde börja med att städa upp på sin egen bakgård. Som ytterst ansvarig för statliga Vattenfall är det Reinfeldts uppgift att få ett slut på den svenska kolexpansionen, säger han.

Vill du få riktig koll på miljöfrågorna? Läs tidningen Miljöaktuellt.

Jon Röhne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.