Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Bordet som tar vara på regnvatten

Publicerad: 31 augusti 2010, 06:45

Sugen på att spara vatten? Simon Davies har designat ett trädgårdsbord som inte låter regnet gå till spillo.

Ämnen i artikeln:

CleantechTeknikMiljöteknikGreentechForskningIngenjör

Allt fler människor samlar regnvatten för att minska användningen av dricksvatten i sina trädgårdar. Detta har inspirerat designern Simon Davies att utveckla ett trädgårdsbord som dubblar som vattenbehållare. Regnvatten som träffar bordet rinner direkt ner i en tank placerad under bordsskivan.

Det lätta och praktiska bordet är tillverkat av återvunna polymerer. Under den löstagbara ovansidan finns en tank, och på sidan en vattenkran som gör det lätt att komma åt vattnet.

Simon Davies har nyligen tagit examen i möbel- och produktdesign vid London Metropolitan University. På sin hemsida skriver han att han drivs av de stora utmaningarna i vår tid – föroreningar, klimatförändringar och resursförbrukning – och deras allt starkare koppling till designbranschen.

I Sverige minskade hushållens vattenanvändning med nära tio procent under femårsperioden mellan 2000 och 2005. SCB tar fram statistik vart femte år, så det ska bli spännande att se årets siffror. Förhoppningsvis kan smarta designlösningar som Davies trädgårdsbord bidra till att minska förbrukningen ytterligare.

Tomas Tirén

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev