Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Vatten och hav

De fick Svenska Juniorvattenpriset 2010

Publicerad: 25 Maj 2010, 07:24

I helgen delades det Svenska Juniorvattenpriset ut. Här är ungdomarna som belönas för projektet ”Spelet om Östersjön”.


Joanna Blossner, Anna Lindbäck och Miranda Wiklund är vinnarna av Svenska Juniorvattenpriset 2010 som delades ut på söndagen. De tre ungdomarna är sistaårselever på Globala gymnasiet i Stockholm och de får motta priset för sitt projekt "Spelet om Östersjön" som kommer att få representera Sverige i den prestigefyllda tävlinge Stockholm Junior Water Prize som delas ut på Världsvattenveckan varje år.

Joanna Blossner, Anna Lindbäck och Miranda Wiklund.

"Spelet om Östersjön" är ett simuleringsspel om Östersjön där deltagarna spelar olika roller.
– Vårt spel är tänkt att fungera som en rolig och intresseväckande introduktion för att lära sig mer om Östersjön, säger Joanna, Anna och Miranda. Genom att spela vårt spel får deltagarna en ökad förståelse för hur olika handlingar påverkar havet.

Joanna, Anna och Miranda har nu fram till Världsvattenveckan i september på sig att förbereda och förbättra sitt bidrag ytterligare.
– Det vi ser mest fram emot inför finalen är att få träffa andra ungdomar från hela världen. Vi kommer nu att förfina vår presentation så mycket det går för att öka våra chanser i den internationella finalen, säger de i ett pressmeddelande.

Jon Rohne

jon.rohne@aktuellhallbarhet.se

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.