Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Vatten och hav

Electrolux gör dammsugare av havsplast

Publicerad: 9 Augusti 2010, 09:57

Hemelektroniktillverkaren ska dammsuga haven på plats – och till verka nya dammsugare.


Ämnen i artikeln:

HavMiljöteknik

Plats i världshaven är idag ett stort miljöproblem. Stora mängder av plast har ansamlats i världens olika hav. Nu ska Electrolux samla plast från Stilla havet, Indiska oceanen, Atlanten, Medelhavet, Östersjön och Nordsjön och göra koncept-dammsugare av den.

– En del ansamlingar av plast i världshaven beräknas vara långt större än delstaten Texas. Samtidigt har vi på land svårt att få fram tillräckliga volymer återvunnen plast för att möta efterfrågan på miljövänliga dammsugare. Världen behöver helt enkelt bättre på sin karma när det gäller hur plast hanteras, säger Cecilia Nord, ansvarig för Floor Care Environmental and Sustainability Affairs på Electrolux, i ett pressmeddelande.

Syftet är enligt Electrolux att skapa uppmärksamhet och ökad medvetenhet i frågan. Dammsugarna kommer att visas upp för beslutsfattare och konsumenter.

– Den här frågan är alldeles för viktig för att överlåta bara till politikerna. Företag, konsumenter och politiker har alla stort ansvar för situationen. Eftersom vi levererar apparater till miljontals hem så har vi möjlighet att skapa en bättre förståelse och påverka kundernas beslut, säger Cecilia Nord.

På den här sajten kan man följa projektets utveckling. 

Mikael Salo

mikael.salo@aktuellhallbarhet.se

Ämnen i artikeln:

HavMiljöteknik

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.