Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Forskare: Giftigt svavelslam dumpas i haven

Publicerad: 17 maj 2021, 09:55

Internationella krav på svavelutsläpp till luft trädde i kraft i början på förra året. Resultatet har blivit att rederier installerat skrubbrar och alltför ofta släpper ut skiten som renats från avgaserna rakt ut i haven.

Foto: Dikuch

Sjöfarten skulle minska sina svavelutsläpp till luft genom tuffare regler. Men i stället för att köpa bättre bränsle installerades skrubbrar och det giftiga svavelslammet som bildas – det dumpas i haven.


Ämnen i artikeln:

ForskningGifterSjöfartVattenreningUtsläpp

I början på förra året kom nya krav på svavelutsläpp för alla fartyg på internationellt vatten. När reglerna utformades fanns en oro för den framtida tillgången på lågsvavligt bränsle. Därför

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.