Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Han ska styra den nya havsmyndigheten

Publicerad: 3 augusti 2010, 06:51

Regeringen har gett honom uppdraget att leda arbetet med att organisera den nya myndigheten för havs- och vattenmiljö. En myndighet där han sedan också tillträder som chef då den är på plats.


"Björn Risinger har lång erfarenhet av att leda arbete med miljö- och samhällsfrågor". Det skriver regeringen i ett pressmeddelande som meddelar att han får uppdraget att leda den nya myndigheten för havs- och vattenmiljö.

Björn Risinger är sedan 2008 länsöverdirektör vid Länsstyrelsen i Skåne län. Han har också en lång erfarenhet av offentligt miljöarbete. Bland annat har han varit direktör för Naturvårdsverkets naturresursavdelning och under perioden 1995-1999 var han miljövårdsdirektör och  miljö- och planeringsdirektör vid Länsstyrelsen i Stockholms län.

Också i havsfrågor har Björn Risinger en gedigen erfarenhet då han är är ledamot i Miljömålsrådet och Rådgivande kommittén för Forum Östersjön. Tidigare har han också varit ordförande för ArtDatabanken, styrelseledamot i Världsnaturfonden WWF och ledamot av Höga Kusten-rådet och styrgruppen för förberedelse av Kosterhavets nationalpark.
– är mycket glad över att Björn Risinger tackat ja till uppdraget. Hans långa och breda erfarenhet av miljö- och naturvårdsarbete samt av svensk offentlig förvaltning ger honom goda förutsättningar att på bästa sätt förbereda den nya myndighetens arbete, säger miljöminister Andreas Carlgren på regeringens hemsida.

Björn Risinger tillträder sitt uppdrag den 1 september 2010. Den nya myndigheten ska starta sin verksamhet 1 juli 2011.

Miljöaktuellt, redaktionen

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev