Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

”Läkemedel skulle behöva kunna receptbeläggas av miljöskäl”

Publicerad: 2 februari 2021, 10:10

Reningsverken behöver installera teknik för att rena bort läkemedelsrester från avloppsvatten innan det släpps ut i dricksvattentäkter visar ny studie.

Foto: Mälarenergi

Det skulle vara bra om man kunde receptbelägga läkemedel av miljöskäl. Det säger Ingrid Hägermark på Mälardalens Vattenvårdsförbund efter en rekordstor studie av läkemedelsrester i Mälaren, Vänern och Vättern. Studien visar hur bland annat antidepressiva läkemedel via avloppsvattnet hamnar i dricksvattentäkterna.


Ämnen i artikeln:

Föroreningar

Reningsverken behöver installera teknik för att rena bort läkemedelsrester från avloppsvatten innan det släpps ut i dricksvattentäkter. Men det är också befogat att i vissa fall receptbelägga läkemedel av miljöskäl.

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Föroreningar

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.