Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

LG vill rena vatten

Publicerad: 21 september 2010, 04:43

Elektronikjätten LG nöjer sig inte med att tillverka TV-apparater och mobiltelefoner. Nu expanderar företaget verksamheten och satsar stort på vattenreningsteknik.


Ämnen i artikeln:

CleantechForskningGreentechIngenjörMiljöteknikTeknik

Under det kommande årtiondet planerar LG att investera 400 miljoner dollar i vattenreningsteknik. Företaget har ingen tidigare erfarenhet av branschen men räknar ändå med att generera 7 miljarder dollar i intäkter från vattenrening innan 2020. Företrädare för LG menar att detta markerar början på en stor förändring inom företaget och att området kan bli en ny tillväxtmotor.

LG kommer att ta fram ett avancerat system för membranfiltrering, och hoppas kunna utveckla mindre och mer effektiva filter än konkurrenterna. Till att börja med kommer man att inrikta sig på industriell vattenrening för att senare expandera till avlopps- och dricksvatten. Företagets främsta konkurrenter på området kommer att bli Siemens och GE, som har gjort stora investeringar i vattenteknik de senaste åren.

För två år sedan försökte LG förvärva 75 procent av aktierna i Conergys solpanelsanläggning i Frankfurt, men affären sprack i samband med den finansiella krisen. Företaget har inte klarat sig något vidare i Greenpeace guide till grönare teknik (LG sjönk från 6:e till 12:e plats i årets guide), så satsningen på vattenteknik kan vara ett försök att bygga ett grönare varumärke, skriver VentureBeat.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.