Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Miljömålsberedningen: Situationen för havet är mycket allvarlig

Publicerad: 15 januari 2021, 10:38

Miljömålsberedningen lämnar i eftermiddag ett betänkande till regeringen med en strategi för att nå miljömålen för Östersjön och Västerhavet. Situationen är nu allvarlig menar beredningen, då både syreproduktionen och kolsänkan i våra hav kan gå förlorade.

Foto: Getty Images

Det är dags att ha ett helhetsgrepp om havet, anser den parlamentariska Miljömålsberedningen. Enligt beredningen hotas både syreproduktionen och kolinlagringen i haven. I eftermiddag lämnar de 100 förslag till regeringen.


I eftermiddag överlämnar Miljömålsberedningen betänkandet ”Havet och människan” till miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP). Enligt miljömålsberedningen är situationen för havet mycket allvarlig. Det skriver de i dag i en

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till alla artiklar på sajten
AH Direkt - omvärldsbevakning i din inkorg varje dag
Stort utbud av artiklar med stöd för strategiskt och praktiskt hållbarhetsarbete

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 4 495 kr/år (ex. moms) får du tillgång till alla våra digitala artiklar samt vår dagliga omvärldsbevakning som håller dig uppdaterad för bättre beslutsfattande. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.