Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Närboende positiva till havsbaserad vindkraft

Publicerad: 23 april 2012, 07:53

En SIFO-undersökning visar att en majoritet av de boende längs Falkenbergskusten ställer sig positiva till en planerad vindkraftspark till havs.


Ämnen i artikeln:

CleantechGreentechVindenergi

Undersökningen gäller den planerade etableringen av Kattegatt Offshore, och visar att 52 procent av de som kände till planerna var positiva till projektet, medan 22 procent anser sig vara neutrala i frågan, skriver Favonius AB i ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över att så många är positiva. Att så många som 87 procent svarar ”ja” på frågan om de känner till att det ansöks om en etablering till havs i Falkenberg tar vi som ett gott betyg på vårt kommunikationsarbete, säger Christofer Åslund från Göteborg Energi som ingår i projektets styrgrupp.

52 procent av de tillfrågade tror att sysselsättningen kommer att påverkas positivt av etableringen.

– Det är glädjande att så många tror på en ökad sysselsättning eftersom vi också ser många goda möjligheter till synergieffekter med företagslivet i Falkenberg, säger Jan-Åke Jacobson på Favonius.

47 procent tror dock att landskapsbilden kommer att påverkas negativt.

Tomas Tirén

Dela artikeln:


Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.