Ta del av allt innehåll på Aktuell Hållbarhet
Starta din prenumeration

Prenumerera

Vatten och hav

Nu införs hållbarhetsmärkning för kranvatten

Publicerad: 21 mars 2017, 13:50

I morgon är det den internationella Världsvattendagen. I samband med detta lanserar svenskt Vatten hållbarhetsmärkningen ”Kranmärkt”. Syftet är att uppmärksamma företag, organisationer och arrangemang som inte använder flaskvatten.


Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Trots att Sveriges kranvatten tillhör det bästa i världen ökar svenskarnas konsumtion av flaskvatten. Flaskvatten är en riktig miljöbov som ger upphov till 300 gånger större koldioxidutsläpp än samma mängd kranvatten. Men nu kan de företag, organisationer och event som valt bort de ohållbara flaskvattnet ansöka om den nya hållbarhetsmärkningen på Svenskt Vattens hemsida. Redan innan lanseringen har intresset varit stort och flera myndigheter och kommuner har valt att Kranmärka hela eller delar av sin verksamhet.
”Att välja kranvatten framför flaskvatten är en enkel och självklar åtgärd som vi som myndighet kan göra för miljön. Dessutom är det en kostnadsbesparing. För oss blir märkningen en ständig påminnelse om vårt hållbarhetsarbete och något som förhoppningsvis även kan inspirera fler”, säger Annika Zervens, kommunikationschef på Finansinspektionen i en kommentar.

Lina Rosengren

Ämnen i artikeln:

Hållbara Affärer

Dela artikeln:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.